Hästar

Ja resultatet av Hugurs veterinärbesök igår var att han fick kortisonkapslar som han ska käka. Det lät på veterinären som att han skulle bli helt klådfri, så vi hoppas väl på det. Han får arbeta som vanligt men inte tävla, inte för att det gör någon skillnad för mej.

Baksidan av det hela var att det finns en viss riska att han kan få fång som biverkning, så det hoppas vi inte på eftersom att då finns det inget mer vi kan göra för honom ifall han inte tål medicinen utan då får han antagligen avlivas.
Men det känns skönt i alla fall att vi har vart dit och att vi kunde göra nåt som blir definitvit. Det är så gräsligt att bara gå dag ut och dag in å titta på och inget händer förutom att han bli lite blodigare för varje dag. Nu bli det endera bättre eller så får han fång och dör. Punkt slut. Och fång ska han inte få. Punkt.

Så nu första veckan ska han ha en kapsel på morgon och en på kvällen, så jag har vart uppe tidigt i morse och matat ponnyn. Sen vecka två ska han ha en om dagen och vecka tre en var annan dag. Så ska vi ringa till vet om en till två veckor och berätta hur det går.

Duktig har jag vart idag, klivit upp i tid och dessutom verkat två hovar var på både Ankis Draumur och på Ómi. Blev ordentligt motionerad av att verka Draumur som i äkta unghingst-stil inte alls hade tid att bli verkad. Men det gick ändå smärtfritt och han var duktig, inge bråk men lite stegringar och "se om hon släpper om jag lägger mej ner" provades flitigt.  xD Han lär sig så småning om.

Kommentarer
Postat av: EmbLeM

Hejhej :)

2010-07-01 @ 12:15:24
URL: http://emblems.blogg.se/hast
Postat av: Ida

Vad bra att det fanns något att göra åt stackars Hugur, hoppas att det fungerar nu bara! :)

2010-07-01 @ 12:54:36
Postat av: Linnea

Japp så nu inväntar vi resultat ;)

2010-07-02 @ 09:34:23
Postat av: EmbLeM

Avlivas? Nej vänta nu, vadå? :O

2010-07-10 @ 01:21:11
URL: http://emblems.blogg.se/
Postat av: Linnea

Njae alltså om han får fång av medicinen, dvs det enda som hjälper så blir det nog avlivning, men nu har han käkat kortisonet i två veckor och ingen fång så det är nog ingen överhängade risk nu tror jag :D

2010-07-10 @ 22:04:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0