'Vi fångade en smurf idag...'

Igår måndag kväll var det klassfest med alla basårare. Det var askul, vi väntade länge och väl på att kommissionen skulle komma. När dom väl dök upp så sjöng vi en fin egenfixad sång och överlämnade vår gåva;
En till händer och fötter bakbunden, med munkavel och durkslag på huvet,  smurf! (dvs en blå overall)
Gud vad vi skrattade, fast inför kommissionen fick man inte skratta, men jag tror att kommissionen fick ha lite överseende. Kommissionen gav oxå ut en bestraffning till en som hade tappat sin skylt; honom tejpade dom med skylten flera varv runt bröstkorgen. Hahaha underbart!

Idag väntar capsträning och lilla uppdraget!

Lysnatten

Igår var det lysnatta så Cissi och jag var runt och tittade på alla fina ljus efter stränderna runt Alnö. Det förekom oxå en hel del skratt och gräslig sång ;D
Hade med mej kameran och lekte med olika inställningar och försökte få fram någonting ur mörkret, så här är några bilder från det.




















Nollning

I dag har jag överlevt min första dag som nolla.

Nollan är inget
Nollan är vakuum
Nollan lyder
Nollan dyrkar
Nollan mutar

De är lagen, sen inget lila, ingen ögonkontakt med komissionen, ingen rakning, inge nötkött pga risk för galna kosjukan och muta/spexa till sig poäng. Thats the rules!
Men riktigt kul verkar de =D




Vakuum...

Just nu är det inte många dagar kvar tills skolan börjar, det känns faktiskt väldigt välbehövligt. Senaste två veckorna har jag varit otroligt passiv och typ inge gjort något alls på dagarna. Så lite aktivitet och få engagera lite hjärnceller blir nog rätt välbehövligt efter den här vakuumperioden.

Till helgen ska jag gå som fotfolk på Katrin Wallberg-kursen i Lögdö, och sen, minns inte nu när det var, men sen så ska jag även gå som fotfolk och titta på Birgitta Järnåker. Det ska bli riktigt riktigt roligt! Henne har jag aldrig sett tidigare.
Det känns viktigt just nu med lite olika influenser. Det verkar som att jag med min häst nu vart för enkelspårig och av någon underlig anledning slutat att använda min egen hjärna! Vilket är mystiskt med tanke på att jag alltid gått min egen väg och verkligen använt min hjärna under alla år tidigare. Förvirrat.
Men medvetenhet är första steget till förändring så förhoppningsvis nu då...

Längtar smått ihjäl mej på att sadeln ska komma, har väntat i två månader nu, men nu är den nog snart på gång!
Väntar på en Star Trekk Espaniola De Lux. En bomlös, specialbeställt kort (S0) och med de tjockare panelerna. Sadeln har ett utbytbart koppjärn i framvalvet.

Ser ut såhär, dock är det inte det här exemplaret..


Selånger marknad

I går var Cissi och jag på selånger marknad och trängdes med en massa annat folk. Jag lyckades till och med köpa det som jag kom dit för: en hög med strumpor. Få saker är så otroligt tråkiga att lägga pengarna på som att köpa stumpor!! Men nu är det gjort så nu slipper jag de ett bra tag framöver. Jag gjorde oxå ett impulsköp på hela 40kr,  ett halsband med en stor ödla som jag blev förtjust i. Återstår att se om den kommer ligga bortglömd eller bli välanvänd.

I dag har jag inte gjort mkt alls, det regnar så det var inte så roligt ute. Tycker att den här bilden av katten visar rätt tydligt vilket tempo det är i dag...



Sova under lampan är mysigt =)



Min ödla..

Ridkappa!

Jag är så himla sugen att sy en varm och go ridkappa i vadmal! Så att grubbla på det har jag roat mina hjärnceller med i dag. Jag saknar provdockan! Måste åka hem till farmor och farfar snart så jag kan sitta med provdockan och klippa och klistra lite för att få en känsla för vad som är möjligt och inte. Jag har skissat lite hur som helst...

Sörsta problemet är att uppskatta tygåtgången så att jag kan räkna ut vad det skulle kosta att köpa tyg. Vadmal är så gräsligt dyrt, ligger på omkring 250-300kr/m (!) Men har hittat en par ställen på internet där det säljs ut militärfiltar mkt billigare, så kan jag få mönstret att passa på en par sånna så borde jag kunna komma billigare undan...



Nånting sånt här hade jag tänkt mej...



Försöker bena ut de olika bitarna som behövs och ungefärliga mått..




I min värld

I min värld finns det inte mycket som slår sensommaren. Helt underbart är det! Och allt är stilla! Jag njuter så mycket jag bara förmår.

Jag och Cissi var och spelade minigolf i dag, Cissi vann. Kan dock skryta lite med att jag hade flest 1:or. Så såg vi en snubbe som var sjukt lik Johnny Depp/ Jack Sparrow. Så det var ju lite roande...

Kvällens plan är att antagligen aktivera Ómi, med markarbete. Himlen är klarblå utan ett moln och solen strålar, så det kan inte blir mycket bättre.

Fjärilar

i dag har varit en oerhört passiv dag. Tror inte jag har gjort nånting verkligen. Det roligaste hitintills verkar vara att vi ska grilla. Men i morgon blir det lite mer fart för då ska jag rida lektion. Då blir det upp till bevis om det går bättre med öppnorna (konstigt ord :P) vilket jag tycker att det gör nu. Problemet har vart att han vinglat mellan svänga och rakt fram och inte riktigt vetat vad han skulle göra, vilket gör att han tappar böjningen.
Hittade i alla fall några fina fjärilar som jag fotade bakom huset.
Dels en nässelfjäril men också en påfågelfjäril.




Bubblor

Gråmulen ganska tråkigt dag ute, efter att ha kurat i soffan och badat smaskar jag i mej lite kättfärslimpa till lunch. Tanken för eftermiddan var att åka en sväng till staden. Kanske titt lite på Drakbåtsfestivalen, göra ett besök på Hangrens sadelmakeri, titta på läder och kanske blir det också en sväng in på In gallerian och Olssons tyger. Har mycket olika idéer om vad jag skulle vilja pyssla med och sy i både tyger och läder. Vi får väl se, hänger lite på hur mycket cash som finns i plånboken... som vanligt då :P

Ett berg av bubblor. Ett bubbelberg.


Måndag

Idag har regnet öst ner hela dagen. Så jag har roat mej med att sitta inne och kurat. Felicia kom hit och vi har suttit och målat större delen av dagen. Det blev visst någon form av prärie upptäckte jag halvvägas när jag målade. Så jag gillade läget.


I dag

Jaha, då var det över. Gårdagen var en sorgedag. Idag är en bra dag.

Idag ska Brynjar och jag prova rida (eller kanske gå)  för Angelica Hesselius www.tonus.nu det ska bli mycket spännande. Jag hoppas att Brynjar kommer kunna koncentrera sig så det blir något vettigt gjort. Det är inte alltid så lätt för små hästhjärnor. Som tur är så får vi vara i snälla grannen Österlunds paddock där börjar han nu känna sig riktigt hemma.



Brynjar är den ljusa med mörk man och mörka ben. Ankis tvååring Draumur i förgrunden. Ómi och Mickes Skorri bakom.

Mera målat

Kämpar på med akvarellen, det är svårare än akrylfärg men mycket lättare att plocka fam. Behövs mindre saker, så detr slutar med akvarell ändå. I dag blev det en rallarros och lite mer granar.




Granarna blev bra men de kraftiga blå bergen som jag klämde dit först av allt med gott mod och mycket färg kan helt klart diskuteras :P

Träd

Gav mej på lite akvarell i kväll, himlen var så fin ute. Insåg dock efter ett tag då jag blev missnöjd med att himlen inte längre var lik, att himlen hade ju förändrats en massa under tiden jag satt och målade och helt enkelt inte såg ut som när jag började. Skarp iaktagelse xD Mörkare och mörkare blev det ute oxå. Jag jobbar på med att måla mina små träd ja...


='(

På fredag är livet slut för Hugur. Då åker han för sista gången till veterinären. Tack för allt Hugur! <3


RSS 2.0